Новини // Визначено районні заходи у зв’язку з 30-ми роковинами Чорнобильської катастрофи

10/02/2016

У вівторок, 9 лютого, перший заступник голови районної державної адміністрації Ігор Бринський провів нараду з питань організації районних заходів у зв’язку з 30-ми роковинами Чорнобильської катастрофи. Участь у нараді взяли керівники та представники відділів культури і освіти райдержадміністрації, міської ради, управління соціального захисту РДА, інформаційно-аналітичного відділу апарату РДА, а також голови районної організації ВГОІ «Союз Чорнобиль України» Галина Дземан та районної організації Всеукраїнської Чорнобильської Народної Партії «За добробут та соціальний захист народу» Михайло Ганушкевич.

На нараді говорили про необхідність організації належного вшанування тих, хто ліквідовував аварію на Чорнобильській АЕС, підтримки їхніх сімей та постраждалих внаслідок аварії, донесення до широкого загалу інформації про подвиг чорнобильців, що стали на захист країни від смертоносного атому.

Напрацьований план районних заходів у зв’язку з 30-ми роковинами Чорнобильської катастрофи передбачає проведення тематичних вечорів, годин спілкування, зустрічей в навчально-виховних закладах району з учасниками ліквідації аварії на ЧАЕС і постраждалими внаслідок Чорнобильської катастрофи за участі представників органів виконавчої влади району, місцевого самоврядування, громадськості. Організацію таких заходів доручено забезпечити відділам освіти та культури райдержадміністрації, виконавчим комітетам місцевих рад району рекомендуватимуть сприяти проведенню таких заходів. В закладах освіти району 30-ій річниці Чорнобильської трагедії приурочать конкурс дитячих малюнків  і творів «Дзвони Чорнобиля», в бібліотечних закладах району – просвітницькі заходи та виставки. Для дітей-чорнобильців планують організувати екскурсійну поїздку в один з мальовничих куточків Прикарпаття.