Новини // У Тлумачі вшанували Героїв Небесної сотні

22/02/2016

У п’ятницю, 19 лютого, в будинку культури м. Тлумач відбувся вечір пам'яті «100 крилатих Героїв у небо полетіли», приурочений Дню Героїв Небесної Сотні.

Згадати трагічні події, що відбулись під час Революції Гідності, та вшанувати загиблих борців за гідне життя українців прийшли представники районної та міської влади, духовенства, громадськості, молодь міста.

Два роки минуло з того часу, коли почалися масові вбивства мирних українців. Ті,  хто  зібралися на Майдані 30 листопада 2013 року, навіть не здогадувалися, що за кілька місяців тут відбуватимуться протистояння на Грушевського і трагічні події 18-20 лютого, що призвели до загибелі понад сотні людей, багатьох каліцтв, поламаних доль.

Присутні на вечорі пам'яті хвилиною мовчання вшанували  загиблих Героїв, а учні Тлумацької гімназії та Тлумацької ЗОШ I-III ступенів поклали кошик квітів до пам’ятника Борцям за волю України.

Віршами, прозою, піснями – трагічними і болісними та водночас величними – учасники дійства згадували буремні миттєвості Революції Гідності, а також війну за суверенну і єдину Україну. Лунали пісні та вірші у виконанні Володимира Жилюка, Лариси Морикін, Інни Павлюк, Сандри Сірман, Мар'яни Пилипонько, вокального дуету Тетяни Кривко та Мар'яни Боднарчук, вокального тріо вчителів Тлумацької гімназії, Надії Шолоп, Максима Грижака, Христини Насадик, Наталії Карабін, Алли Клюк.

Учасниця подій на Майдані Ольга Базар поділилася спогадами про події дворічної давності та прочитала власні вірші.

Цього ж дня у холі будинку культури відбулась книжкова виставка «Вшануймо загиблих Героїв України», організована Тлумацькоюцентральною бібліотекою.